21 października 2020

„Kuźnia” zamknęła swoje podwoje

1 min read

SONY DSCTo zła wiadomość, dla wszystkich lokalnych i przyjezdnych smakoszy. Restauracja serwowała przeróżne dania, które zaspakajały najbardziej wyrafinowane gusty klientów. Zasłynęła ze znakomitych pierogów, dziczyzny, znakomitych deserów i tego, co lubimy najbardziej – świetnej kawy.

Krótka rozmowa z byłym właścicielem nie pozostawia najmniejszych złudzeń, mamy do czynienia ze znakiem naszych czasów – brakiem pieniędzy i nawyków, które przyjęły się na całym świecie. Bywanie w dobrej restauracji, to nie tylko zaspakajanie prastarych potrzeb – głodu, to również miejsce, gdzie spotykamy się ze znajomymi, przyjaciółmi, gdzie finalizujemy rozmowy biznesowe. Czasami bywa tak, że chwila spędzona w samotności przy filiżance świetnie zaparzonej kawy, z dobrą lekturą, lub podczas jej tworzenia, świetnie odpręża. Niestety, tę możliwość właśnie utraciliśmy bezpowrotnie.

Kawa z takiej maszyny w dodatku włoskiej, to rozkosz dla kubeczków smakowych.

Urocze miejsce…

Dania proste i znakomite.

Wszystko to, trafiło własnie do naszej przegródki z napisem „Archiwum”.

TOKiS – PRESS prawie rok temu zrealizował materiał promujący tucholską „Kuźnię” na ‘zapleczu urzędu Miasta i Gminy, w miłej scenerii rozmawialiśmy z właścicielem o kawie, pysznych lodach i innych wspaniałościach, przykre, że ten materiał stał się archiwalnym. Serdecznie pozdrawiamy pana Damiana i życzymy mu sukcesów w swoich kulinarnych pasjach.

 

(red.)

Please follow and like us:
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook