Akcja sadzenia drzew w kęsowskim parku dokonała się!

Akcja sadzenia drzew w kęsowskim parku odbyła się 25.04.2019 roku od godz. 16:00. Dokładnie w czasie, kiedy pan Wójt bawił w Warszawie w sprawach służbowych w Kęsowie sporo się działo, miał godnych reprezentantów – rodzinę.

W akcji wzięli udział uczestnicy projektu Równać Szanse 2018 Polsko- Amerykańskiej Fundacji Wolności i Polskiej Fundacji Dzieci i Młodzieży o nazwie ,,Korona Marzeń”, mieszkańcy Gminy Kęsowo, Dyrektor i pracownik Krajeńskiego Parku Krajobrazowego, którzy czuwali pod względem merytorycznym nad przebiegiem akcji,  strażacy z OSP Kęsowo, Piastoszyn i Drożdzienica, pracownicy WDK, GBP, UG w Kęsowie.

Łącznie w akcji wzięło udział ok. 100 osób, posadzono i opalikowano 87 drzewek z czego 30 jarzębin, 30 buków, 27 drzewek ozdobnych. Akcje sfinansowano ze środków projektu Równać Szanse 2018 Polsko- Amerykańskiej Fundacji Wolności i Polskiej Fundacji Dzieci i Młodzieży. Na koniec akcji na uczestników czekało ognisko z kiełbaskami. Od poniedziałku do odbioru w GBP Kęsowo są etykiety z ,, imionami” drzew. Osoby, które adoptowały drzewko mają za zadanie umieścić etykietkę przy posadzonym drzewku.

______________________________________

Mat. GOK Kęsowo