Chojnice. Awantura wokół basenu kąpielowego w Chojnicach – TUCHOLSKA OFICYNA KULTURALNA I SPOŁECZNA / TOKiS – PRESS

Chojnice. Awantura wokół basenu kąpielowego w Chojnicach

Basen w Chojnicach, z tego miejsca również chętnie korzystają mieszkańcy powiatu tucholskiego. Jednak ostatnio, właśnie w tym miejscu dzieją się rzeczy dziwne, a nawet przerażające. Stwierdzono, że woda w basenie, nie do końca składa się się dwóch atomów wodoru i tlenu.

Dziwnym trafem znaleźć tam można również „dodatki”, które dyskwalifikują to miejsce, jako centrum rozrywki. Stało się, przekornie…, można powiedzieć, że mleko się rozlało, choć akurat takich zanieczyszczeń tam nie było. Teraz toczy się spór o napiętnowanie tych, którzy odpowiadają za tę sytuację i mają… brudne majtki. Na pierwszy ogień poszedł prezes obiektu, który powinien ustąpić, przynajmniej takiego zdania są są członkowi  Projektu Chojnicka Samorządność.

Prezes ma też swoich obrońców, którzy oddani są mu „duszą i ciałem”, przybyli nawet ze Śląska! Doszło do dwóch manifestacji, pikiet, gdzie starli się (na szczęście tylko słownie) zwolennicy i przeciwnicy osoby prezesa. Inną sprawą jest, że stopień trzeźwości obu grup nie do końca został sprawdzony, dlatego, na wszelki wypadek, zdarzenie rejestrowali chojniccy policjanci.

Padały słowa, często „soczyste”, jednak cała sytuacja cuchnie politycznie, równie mocno, co prawdopodobnie zdezynfekowana woda w chojnickim basenie. Na szczęście, tucholanie mają alternatywę – Fojutowo, które właśnie teraz stało się podwójnie atrakcyjne, już nie tylko dla nas, ale również dla mieszkańców powiatu chojnickiego. Witamy u nas!

Mat filmowy Jerzy Erdman YouTube