DO PAŹDZIERNIKA TOKiS NA NOWYCH ZASADACH

Szanowni Państwo w związku z tym, że przedwcześnie rozpoczął się gorący okres przedwyborczy, zmuszeni jesteśmy zareagować adekwatnie do sytuacji.

TOKiS – PRESS znany jest z tego, że podejmuje się działań w sytuacjach, gdzie inne media zawodzą. Dzięki dobrej współpracy z samorządami,wiele problemów udało nam się rozwiązać, na zasadzie mediacji. Niestety, zauważyliśmy, że dochodzi do sytuacji kuriozalnych, gdzie pod płaszczykiem zgłaszania do nas rzekomych zaniedbań ze strony lokalnych władz, różne osoby podejmują przedwczesne próby promocji własnej osoby, co być może w przyszłości w ich mniemaniu stanowić będzie argument dla potencjalnego wyborcy, który dokona wyboru właśnie ich.

Nie dopuścimy do takich sytuacji, nawet działając wstecz. W związku z tym podjęliśmy decyzję o tym,że do chwili wyboru nowych reprezentantów, zawieszamy nasze interwencje w sprawach, które dotychczas przyjmowaliśmy, oraz wstrzymujemy część publikacji, które znalazły się już na naszych stronach. Materiały te za kilka miesięcy powrócą.

Oczywiście sprawy, które się toczą do tej chwili (jest już tylko jedna) dokończymy i wstrzymujemy nasze interwencje. Kolejną sprawą jest hejt, z którym TOKiS rozprawił się natychmiast. Ten dotyczy brutalnego szkalowania niektórych samorządowców, którzy jeszcze pełnią swoje funkcje. Wobec podobnych zachowań będziemy stosowali metody siłowe, co owocuje natychmiastowym wyłączeniem możliwościowi komentowania treści i wykluczeniem z grona Widzów i Czytelników, bez prawa powrotu.

W sprawach drastycznych skorzystamy z pomocy naszych prawników.

Dziękujemy za zrozumienie.

(mrf.)