Drezyną z Tucholi do Koronowa

Prężnie działające Chojnickie Stowarzyszenie Miłośników Kolei przygotowuje kolejną atrakcję, tym razem wielkie pociągi zastąpi… drezyna, a jeżeli ona, znak to nieomylny, że do Tucholi przybędzie najsłynniejszy Jeep w regionie wraz z Jego właścicielem Wojtkiem Derewieckim, którego bliżej przedstawić nie trzeba.

Zając pasjonatów kolejnictwa na szlaku będzie się działo…

I garść szczegółów, które warto sobie zapisać na karteczce i przyczepić w widocznym miejscu:

15 dzień lipca w godzinach 11:00 do 17:00

organizatora znamy

Cena biletu, zaledwie 50 złotych!

Do tej chwili zapisało się 74 chętnych.

Oddajmy głos organizatorowi:

Zapraszamy, na przejazd naszą drezyną po linii kolejowej nr 241. Niedawno PKP PLK uzupełniła ubytek w torowisku pomiędzy Pruszczem Bagienicą a Mąkowarskiem, dzięki uprzejmości kolegów ze stowarzyszenia „Na szlaku” z Koronowa, zarządzających odcinkiem Koronowo – Pruszcz Bagienica, zapraszamy na przejazd specjalny naszą drezyną z Tucholi do Koronowa. Wyjazd zaplanowaliśmy na godzinę 11:00 z pod semafora wjazdowego do stacji Tuchola (Dwa Mosty) Miejsce to widoczne jest na załączonym zdjęciu, wraz z mapką dojścia tam z dworca.

Wyjazd skomunikowany z pociągami przyjeżdżającymi do Tucholi: 10:22 z Bydgoszczy Gł. AR 50263, 10:25 z Chojnic AR 50226. Przejazd liczącym 44 km szlakiem powinien nam zająć ok. 3 godzin w jedną stronę. z postojem na stacji Pruszcz Bagienica, oraz w Koronowie. Powrót do Tucholi ok. godz. 17. Jednorazowo skład może pomieścić max. 20 osób, dlatego prosimy o wcześniejszy kontakt celem rezerwacji miejsca. Koszt przejazdu w obie strony to 50 zł. W cenie grill (kiełbaska + bułka) na stacji Koronowo

Mat.organizatora