Europejski program Natura 2000 właśnie odbija nam się czkawką…

I stało się! Komisja Europejska z rozczochranym Belgiem Guyem Verhofstadtem na czele, właśnie pozwała POLSKĘ!

Komisja Europejska zdecydowała się pozwać Polskę w związku w związku z działaniami ministra Szyszki ws. Puszczy Białowieskiej. Oczywiście, to tylko zasłona dymna, bo tak naprawdę unijnym pajacom chodzi o pośrednie pognębienie polskiego rządu z premierzycą Beatą Szydło na czele, a bezpośrednio Jarosława Kaczyńskiego, którego jedno z pism niemieckich już obwołało faszystą, dyktatorem, a nawet führem! Innymi słowy, pajacowanie stronnictwa pruskiego, które właśnie utraciło wpływy w Polsce, trwa nadal!

– Cieszymy się, że sprawa trafi do Trybunału, ponieważ wówczas przedstawimy dokumenty, które w naszej opinii są nie do podważenia i uzasadniają działania, jakie prowadzimy w Puszczy Białowieskiej. Konsekwentnie realizujemy program ochrony puszczy, przywracania jej zasobów przyrodniczych dla lokalnej społeczności. Mają one na celu powstrzymanie utraty siedlisk i gatunków cennych dla UE – tłumaczy się rzecznik resortu środowiska Paweł Mucha.

– To dzięki ludziom, lokalnej społeczności i leśnikom, którzy przez wieki gospodarowali puszczą jest ona rozpoznawalną marką na całym świecie. Dzisiaj ich dorobek próbuje się podważać. Dzisiaj ci, którzy nie mają takich zasobów przyrodniczych w swoich państwach jak Polska, próbują nas obrażać i mówić, jak mamy gospodarować tymi zasobami. My tymczasem nie robimy nic innego jak tylko wykonywanie prawa europejskiego – dodaje.

Komisja niewiele może, ale to oczywista zemsta za oderwanie od koryta PO-wskich oszołomów, którym chęć zemsty na polskiej prawicy zmąciła zawartość portfeli i umysły. Póki co PiS robi, to , co mu się żywnie podoba i zapewne ewentualny wyrok KE wrzuci tam, gdzie trzeba…, do kubła ze śmieciami.

Cyt. pikio.pl