JEDNI BUDUJĄ, DRUDZY RUJNUJĄ – zniszczona nawierzchnia przy Witosa w Tucholi

Remont DW 240, to koszmar, kiedy wreszcie nastąpi koniec inwestycji, miasto jeszcze długo będzie borykało się z jej skutkami.

Dla tych, którzy nie wiedzą, z naszych podatków wybudowaliśmy sobie rękoma wynajętych samorządowców kilka ulic. Jedną z lepiej utrzymanych była Wincentego Witosa w Tucholi. Określenie „była” jest w pełni uzasadnione, ponieważ dzięki niekończącej się inwestycji marszałka, wszystkie boczne ulice odchodzące od 240-stki praktycznie zostały zrujnowane przez pojazdy, których ciężar był nadmierny. Policja nie dała rady wychwycić wszystkich ciężarówek, a i budowlańcy/drogowcy dołożyli swoje. Efekt? Uszkodzony bruk, studzienki,droga przypomina fale Dunaju w spokojny dzień.

I w ten oto sposób, nasze pieniądze trafiły do kubła na śmieci. Poniesiemy zapewne koszty ponownie, bo trudno wyrokować, czy firma poczuje się w obowiązku naprawienia tego, do czego doprowadziła pośrednio i bezpośrednio. Innymi słowy, zapłacimy zapewne za remont. Podwójne koszta? Co to dla nas…, drugiego tak zamożnego miasteczka, to ze świecą szukać!

.

Follow by Email