Jerzy Kowalik wziął udział w spotkaniu z Prezydentem Rzeczpospolitej Polskiej Andrzejem Dudą – TUCHOLSKA OFICYNA KULTURALNA I SPOŁECZNA / TOKiS – PRESS

31 maja Członek Zarządu Powiatu Tucholskiego Jerzy Kowalik wziął udział w spotkaniu z Prezydentem Rzeczpospolitej Polskiej Andrzejem Dudą. Spotkanie odbyło się w Pałacu Prezydenckim a okazją była uroczystość związana z obchodami Dnia Samorządu Terytorialnego ustanowiona przez Sejm RP dla upamiętnienia pierwszych wyborów samorządowych w 1990 roku.

W swoim wystąpieniu Pan Prezydent podkreślił, że praca samorządowca to działalność, która wymaga serca, to służba bo samorządowcy często w rozwój swego miasta, gminy, powiatu czy województwa wkładają „samych siebie i swoje serce”.

Wizyta w Warszawie była również okazją do spotkania przedstawiciela naszego Powiatu z Szefową Kancelarii Prezydenta Małgorzatą Sadurską w rozmowie z którą poruszono najbardziej istotne kwestie związane z funkcjonowaniem Tucholskiego Samorządu Powiatowego.

Prezydent nr 3

Na zakończenie Prezydent wręczył odznaczenia państwowe zasłużonym samorządowcom. W spotkaniu oprócz wyżej wspomnianej Szefowej Kancelarii Prezydenta wzięli również udział ministrowie z kancelarii Prezydenta, jego doradcy a także liczna grupa przedstawicieli rządu i posłów.

Prezydent nr 1
Fot.Krzysztof Sitkowski / KPRP

Więcej informacji ze spotkania:

_____________________

Mat. nadesłane.