KOMENTARZ ANTYPOLITYCZNY: Bilederberg dał Rostowskiemu jasne wytyczne…? – TUCHOLSKA OFICYNA KULTURALNA I SPOŁECZNA / TOKiS – PRESS

KOMENTARZ ANTYPOLITYCZNY: Bilederberg dał Rostowskiemu jasne wytyczne…?

Na banki już padł blady strach i słusznie, bo o ile Polacy do reszty nie skretynieli, wszyscy w tym samym czasie, ruszą po swoje oszczędności i wtedy…

Sprawdź Vincent absolutnie wszystkich, pod kątem transakcji, co i gdzie kupili Polacy na kredyt. A, gdy już się dokona, będziesz wiedział ile dodatkowo pieniędzy możesz wycisnąć od tych polskich złodziei, a uwierz nam, kradną u Was wszyscy!

No i mamy już tego efekty. Jacek Rostowski chce, by organy skarbowe miały łatwy dostęp do kont bankowych i inwestycyjnych przedsiębiorców oraz zwykłych Kowalskich. Czyli, by banki, maklerzy, ubezpieczyciele czy SKOK-i, przekazywały im wszystkie informacje o rachunkach klientów dotyczące wpłat, wypłat, zobowiązań finansowych, kredytów i pożyczek.

Choć to dopiero projekt, szybko może się ziścić wobec chociażby faktu, że ZUS odnotowuje coraz mniejsze dochody. Jakoś trzeba uzupełnić te straty.

Na banki już padł blady strach i słusznie, bo o ile Polacy do reszty nie skretynieli, wszyscy w tym samym czasie ruszą po swoje oszczędności i wtedy okaże się, że tak naprawdę polskie złotówki zniknęły z ich kont i to dawno. Naruszenie tej wirtualnej równowagi będzie miało nieprzewidywalne skutki. Czy czekają nas rozruchy równe tym w Turcji?

(mrf)