Nowe godziny pracy dyskontu „Biedronka”!

Ledwie opadł kurz po akcji protestacyjnej (strajk włoski) w niektórych dyskontach, usytuowanych na mapie Polski, a już mamy zmiany, niekoniecznie zadowalające obie strony: pracowników i klientów.

Symbolem protestu była panda. „Pan da większe zatrudnienie”, „Pan da wyższe wynagrodzenie” – mogliśmy przeczytać na ulotce. Czy tucholskie dyskonty przyłączyły się do protestu? Nie mamy takich informacji, za to mamy zmianę godzin pracy w „biedronie”. Od poniedziałku do piątku, ów „handlowy cud z upapranymi wózkami” działać będzie w godzinach od 7:00 – 22:00. W niedzielę czynny będzie od 8:00 do 20-stej. Właściciel sieci jak zwykle się nie tłumaczy z podjętej decyzji, podobnie jak z tego, że w artykułach spożywczych oferowanych w tym sklepie znajduje się połowa tablicy Mendelejewa.

Uważajmy na to, co kupujemy, czytajmy etykiety. Zwracajmy szczególną uwagę na słodycze i  wędliny wszelkiego rodzaju. Podobnie jest z niektórymi mrożonkami, prowadzą oczywiście wszelkiego rodzaju pizze. Chemii nie są pozbawione nawet te najdroższe. Uważajmy na napoje, te, które zamiast cukru zawierają syrop glukozowo – fruktozowy (wyjątkowe świństwo, które  spotykamy nawet w produktach znanych i pozornie uznanych firm!) odkładajmy na półkę. Nie warto ryzykować, po latach te świństwa kumulują się w organizmie i stanowić mogą o naszym zdrowiu. Pewnych chorób można uniknąć. Zachęcamy do przemyśleń!

Follow by Email