Nowy dyrektor Zarządu Dróg Wojewódzkich

Mamy roszadę na stołkach, być może będzie to z korzyścią dla nas. Zarząd Dróg Wojewódzkich w Bydgoszczy „zafundował” sobie nowego dyrektora, jest nim pan Przemysław Dąbrowski, zastąpił on „niezatapialnego” pana Mirosława Kielnika, który oczywiście pozostał w strukturze ZDW.

Przemysław Dąbrowski wraz z 1 czerwca został powołany przez Zarząd Województwa Kujawsko-Pomorskiego na stanowisko dyrektora Zarządu Dróg Wojewódzkich w Bydgoszczy. Nowy dyrektor został wybrany w wyniku konkursu. Jego zadaniem będzie nadzór nad szeregiem prac na drogach wojewódzkich w całym regionie.

Nowy dyrektor ZDW w 2004 ukończył Akademię Techniczno-Rolniczą w Bydgoszczy z tytułem magistra inżyniera. Następnie po rocznym zatrudnieniu w Zarządzie Dróg Miejskich w Bydgoszczy na stanowisku laboranta, rozpoczął pracę w firmie Skanska. W ciągu prawie 15 lat pracował na wielu stanowiskach od inżyniera, kierownika robót, kierownika budowy do funkcji menadżerskich. Ostatnie lata pracował jako dyrektor zespołów projektów. W tym czasie uczestniczył w wielu realizacjach w województwie kujawsko-pomorskim, takich jak budowa Autostrady A1, przebudowa dróg krajowych i wojewódzkich. Dotychczasowy dyrektor Mirosław Kielnik pozostał w strukturze ZDW.

zdw-bydgoszcz.pl

Fot. Filip Kowalkowski