Ostrzeżenie! Tatar z Lidla z toksyczną „wkładką”

Ze sklepów Lidl wycofano partię tatara wołowego. Powodem podjęcia takiej decyzji jest obecność pałeczek salmonelli w mięsie.

Znana, niemiecka sieć ponownie podpada polskiemu konsumentowi, ale ten fakt niczego nie nauczył do dzisiaj. Dalej ochoczo odwiedzamy to, miejsce, zamiast dać jej nauczkę – czasowym zaprzestaniem robienia tam zakupów. I żadnym wytłumaczeniem jest fakt, że to producent zawinił. Dla przeciętnego klienta, kwestia odpowiedzialności jest prosta.

Ci, którzy zachorowali, zapewne omijać będą tę firmę z daleka, ale i w innych miejscach warto zachować baczenie i omijać artykuły spożywcze w stanie „surowym”.

Firma przeprosiła konsumentów, ale to niewiele zmienia, zwłaszcza, że podobna wpadka z żywnością nie jest wypadkiem przy pracy.

W trosce o bezpieczeństwo konsumentów nasza reakcja była natychmiastowa i przedmiotowy produkt został wycofany ze sprzedaży. Artykuł ten można zwrócić w każdym sklepie Lidl bez okazywania paragonu, a koszt jego zakupu zostanie zwrócony – informuje Lidl.

Niskie ceny i podwójne standardy, to kwintesencja zysków, a jakość? Tę pozostawiamy do kompleksowej oceny tym, którzy mają przykre doświadczenia i służbom sanitarnych, które wzorem sądów, powinny kadrowo zostać natychmiast wymienione i to na każdym szczeblu.

Sprawa salmonelli w żywności, to zwyczajny skandal!