Piękny gest powiatu

W siedzibie biura fundacji Orlen – DAR SERCA w Warszawie odbyło się spotkanie, na którym przekazano podziękowania za udzielone wsparcie dla osób poszkodowanych podczas sierpniowej nawałnicy w 2017 r.

Starosta Tucholski Michał Mróz, doceniając zrozumienie Fundacji Orlen – DAR SERCA, w podziękowaniu za okazaną pomoc wręczył na ręce Pani Prezes Katarzyny Różyckiej „Powiatowego Anioła”.

W nocy z 11 na 12 sierpnia 2017 r. nad Polską przeszła nawałnica, która spowodowała ogromne straty w naszym powiecie, pozbawiając dorobku życia wiele rodzin, niszcząc gospodarstwa domowe i rolne. Zarząd Powiatu Tucholskiego zwrócił się z prośbą o wsparcie dla osób poszkodowanych z terenu Powiatu Tucholskiego do różnych instytucji i firm.
W listopadzie 2018 r. otrzymaliśmy informację, że Fundacja ORLEN – DAR SERCA przychyliła się do wniosku Zarządu Powiatu i przyznała darowiznę Powiatowi Tucholskiemu w postaci 46 ton nawozu pełnowartościowego CANWIL z magnezem o łącznej wartości 49.680,00 zł.

W związku z tym Zarząd Powiatu Tucholskiego przekazał Gminie Kęsowo pomoc rzeczową w postaci  49 szt. worków (500 kg/szt.) nawozu o łącznej wartości 26.460,00 zł; Gminie Gostycyn pomoc rzeczową w postaci 26 szt. worków (500 kg/szt.) nawozu o łącznej wartości 14.04 0,00 zł, Gminie Tuchola pomoc rzeczową w postaci 14 szt. worków (500 kg/szt.) nawozu o łącznej wartości 7.560,00 zł, Gminie Lubiewo pomoc rzeczową w postaci 3 szt. worków (500 kg/szt.) nawozu o łącznej wartości 1.620,00 zł w celu ich dystrybucji na rzecz rolników poszkodowanych w wyniku nawałnicy. Nawóz otrzymało łącznie 104 gospodarzy z terenu Powiatu Tucholskiego.

tucholski.pl

Follow by Email