Podsumowanie pierwszego turnieju charytatywnego, który odbył się w Bysławiu – TUCHOLSKA OFICYNA KULTURALNA I SPOŁECZNA / TOKiS – PRESS

Podsumowanie pierwszego turnieju charytatywnego, który odbył się w Bysławiu

Pierwszy turniej charytatywny dla Tomka Kozłowskiego odbył się 7.02.2016 r. w Bysławiu gdzie zebrano kwotę: 952,73 zł.

W turnieju uczestniczyło 9 wspaniałych drużyn dobrego serca, które przyczyniły się dla zdrowia Tomka Kozłowskiego. Są to drużyny tj.: BKP BYSŁAW, BKP BYSŁAW JUNIOR, SUP TUCHOLA, FALA ŚWIEKATOWO, FC KLONOWO, FC LUBIEWICE, OLIMPIA DRZYCIM, SPARTA PRZYSIERSK, WEŁPIN.
Każdy mecz trwał 12 minut. System rozgrywania meczy był następujący: w trzech grupach po 3 drużyny. W danych grupach drużyny, które zajęły I miejsce wychodziły do ćwierćfinału. 4 drużyna weszła z najlepszym bilansem bramek, była to drużyna FC Klonowo. Natomiast z grupy A wyszła drużyna OLIMPIA DRZYCIM, z grupy B SUP TUCHOLA, z grupy C FALA ŚWIEKATOWO.
Po wyłonieniu się 4 zespołów zostały rozlosowane drużyny system 1-2, 3-4 i ułoży się następująco:
Fala Świekatowo – SUP Tuchola Wynik 5:2, FC Klonowo – Olimpia Drzycim – wynik 2:7

Mecz o III miejsce
Klonowo – SUP Tuchola
Bramki 3:1 dla Klonowa
Mecz o I miejsce
Olimpia Drzycim – Fala Świekatowo 0:5

Miejsce
I miejsce Fala Świekatowo
II miejsce Olimpia Drzycim
III miejsce FC Klonowo
IV miejsce SUP Tuchola
Najlepszy bramkarz – Piotr Araśniewicz z Fali Świekatowo
Najlepszy strzelec – Kolmajer Adam z Fali Świekatowo

Zawody stały na bardzo wysokim poziomie i przebiegały w przyjaznej atmosferze, dlatego gratulujemy nie tylko zwycięzcom, ale wszystkim uczestnikom turnieju, którym zostaną wysłane specjalne podziękowania. Z wygraną drużyną spotkamy się 28 lutego w hali Ośrodka Sportu i Rekreacji w Tucholi na WIELKIM FINALE!

W IMIENIU ORGANIZATORÓW i TOMKA DZIĘKUJEMY PANU WÓJTOWI GMINY LUBIEWO- MICHAŁOWI SKAŁECKIEMU za zaangażowanie w organizację turnieju. Podziękowanie również dla  koordynatorki turnieju Pani Pauliny Kuffel, która czuwała od początku do końca nad organizacją i sprawnym przebiegu turnieju. Dziękujemy za pomoc wolontariuszce Julii Bartołd oraz Kevinowi Kutowskiemu i Mikołajowi Grzeca za operowanie tablicą. Dziękujemy za ufundowanie pucharów przez Galanterię Drewnianą
z Tucholi (Firma GRYNDA CENTER).

WSZYSTKIM DRUŻYNOM BARDZO DZIĘKUJEMY ZA PRZYBYCIE NA TURNIEJ I WSPARCIE TOMKA.

____________________________

Na podstawie informacji pozyskanych od koordynatora turnieju Pani Pauliny Kuffel.

Przygotowała

Anna Toby