Pomóżmy Kamilowi WRONCE w powrocie do normalności!

W 2008 roku Kamil uległ wypadkowi komunikacyjnemu w efekcie zapadł w śpiączkę. Lekarze orzekli, że niczego nie można już zrobić, a nowym domem chłopaka stanie się… HOSPICJUM! Dzielni rodzice Kamila powiedzieli krótko… NIE. Podjęli walkę o powrót do zdrowia swojego syna. Jest coraz lepiej, jednak cały mozolny proces rehabilitacji uzależniony jest od prozaicznej rzeczy – pieniędzy. Zdesperowani rodzice potrzebują naszego wsparcia. Dajmy je im, to misja, a nie obowiązek, walczymy o powrót do zdrowia młodego człowieka, kogoś nie anonimowego, a… Kamila.[Przyp. red.]

Kamil wymaga specjalistycznej rehabilitacji, a to przerasta możliwości przeciętnego człowieka! [Przyp. red.]

Zwracamy się z ogromną prośbą o pomoc dla naszego syna Kamila, który uległ wypadkowi komunikacyjnemu w 2008r. Kamil był w śpiączce cztery miesiące. Lekarze ze szpitala chcieli skierować go do hospicjum. To był dla nas szok. Nie zgodziliśmy się na umieszczenie syna w placówce i na własną rękę zaczęliśmy szukać innych rozwiązań. Przypadkowo dowiedzieliśmy się o prof. Talarze z Bydgoszczy. Prywatnie, z dokumentacją szpitalną syna, pojechaliśmy do Profesora na konsultację.  Profesor Talar  zalecił zabrać syna do domu- dał wskazówki co mamy robić, jak się nim opiekować i jakie ćwiczenia wykonywać w domu.
Po pewnym czasie Kamil obudził się. Zaczął nasłuchiwać i wodzić oczami, ale dalej nie mógł nic zrobić,  powiedzieć, ruszyć nawet ręką. Mimo wszystko dla nas było to bardzo duże osiągnięcie, krok do przodu, nadzieja że jakoś sobie poradzimy, że będzie tylko lepiej. Nie byliśmy tylko świadomi, że czeka nas tak długa droga do jego powrotu do zdrowia.

Dzięki waszej pomocy rehabilitacja Kamila będzie dalej możliwa!

Dzięki pomocy dobrych ludzi i Fundacji „Zdąrzyć z pomocą” byliśmy w ośrodkach rehabilitacyjnych takich jak; NEURON w Bydgoszczy, A&S STUDIO w Krakowie, ZABAJKA w Złotowie. Kamil zrobił duże postępy i są szanse na Jego powrót do zdrowia. Takie turnusy rehabilitacyjne są jednak bardzo kosztowne, ponieważ dostępne są tylko prywatnie.

Po każdym wyjeździe na rehabilitację zauważamy znaczne postępy, pojawiają się nowe ruchy. Największym osiągnięciem było to, że Kamil samodzielnie zaczął jeść- do lutego 2010r. był karmiony sondą.

Z każdym miesiącem efekty rehabilitacji są coraz bardziej widoczne i wierzymy, że dzięki naszej determinacji, wierze i zaangażowaniu uda nam się usprawnić syna, żeby chociaż częściowo był samodzielny.

Będziemy desperacko walczyć o zdrowie i sprawność Kamila, który też się nie poddaje i coraz częściej się uśmiecha.

Numer Konta do wpłat na rzecz Kamila:

Fundacja Dzieciom „Zdążyć z Pomocą”

ul. Łomiańska 5, 01-685 Warszawa
Bank BPH SA, Oddział w Warszawie

15  1060  0076  0000  3310  0018 2615
z dopiskiem: darowizna na leczenie i rehabilitację  Kamil Przemysław Wronka

Aby przekazać 1% podatku na leczenie i rehabilitację Kamila należy w deklaracji PIT wpisać następujące dane:

• Nazwa OPP: Fundacja Dzieciom: „Zdążyć z Pomocą”
  • KRS: 0000037904
  • Imię i nazwisko podopiecznego: Wronka Kamil Przemysław (8704)

_____________________

Bożena i Zygmunt Wronka