Pomysł dla miłośników dwóch kółek i ciekawych tras rekreacyjnych

Uwaga! Będzie pochwała dla tucholskiego starostwa, bo…

… właśnie pojawiła się ciekawa propozycja, którą udostępnił „departament prasowy” naszego starostwa. Rozgorączkowanych uspokajamy, nie będzie masowego podania się do dymisji Zarządu, a tym bardziej Radnych, ta informacja powinna zainteresować miłośników aktywnego wypoczynku, osobliwie rowerzystów / krajoznawców,zwłaszcza tych bez uprawnień.

Bo oto jest szansa na zdobycie aż 1500 złotych, a to wystarczy na sporo dętek, pompek lub nawet na trzy rowery z „Biedronki”!

Już trwa I edycja konkursu dla mieszkańców woj. kujawsko – pomorskiego „Twoja ulubiona trasa rowerowa w województwie kujawsko – pomorskim”. Konkurs o tyle ciekawy, że wymagania, które trzeba spełnić, nie są specjalnie „wyśrubowane”, niemniej przyjemne można połączyć z pożytecznym.

Akcja jest oczywiście chwytem marketingowym pewnej firmy przewozowej, która mówiąc szczerze nie specjalnie się wysiliła, ale doceńmy dobre chęci.

Co trzeba zrobić? Wybrać i opisać swoją ulubioną trasę rowerową.

Forma pracy:

• mapa + opis
  • tekst do dwóch stron A4, w formacie .doc lub .pdf
  • zdjęcia lub materiał filmowy (Twojego autorstwa)

Zasady:

1. Do udziału w konkursie firma zapraszamy mieszkańców woj. kujawsko – pomorskiego w wieku od 15
do 115 lat.Widać wyraźnie, że konkurencja będzie spora, śmiertelność również.

2. Proponowana trasa powinna znajdować się w większości w obrębie województwa kujawsko – pomorskiego. To oczywiste, choć trudne w odniesieniu do naszego powiatu, którego „atrakcyjność dopiero się buduje”, niestety, dość nieudolnie. Na szczęście jest punkt trzeci, a w nim ważna informacja!

3. Organizator nie ogranicza konkursu tylko do oficjalnie wyznaczonych szlaków rowerowych! Tematem Twojej pracy może być dowolna, ulubiona trasa!

4. Praca może być napisana w języku polskim lub angielskim. Czyli ktoś będzie budował markę poprzez twórczość uczestników konkursu? Sprawdzimy to za chwilę.

SUMA NAGRÓD 1500 zł

I miejsce: 1000zł

II miejsce: 500 zł

Nie trzeba być detektywem, aby odszukać klauzulę:

Uwaga: zgodnie z Regulaminem, Organizator zastrzega sobie prawo do wykorzystania bez odrębnego wynagrodzenia dla Uczestników Konkursu, na zasadzie licencji niewyłącznej, udzielonej na czas nieokreślony, treści złożonych w Konkursie przez Uczestników Konkursu .

Mamy już pewność, że przyjemność połączono z czymś więcej. Poznajmy szczegóły.

AKTYWNY LINK

(RED.)