Poseł Schreiber awansuje

Nie ma żadnego zaskoczenia w tej materii, świetlana przyszłość pana posła, TOKiS – PRESS wieszczył, jak Jonasz, wiele miesięcy temu. Szkoda tylko, że ten otwarty na problemy ludzi poseł,  nie jest jednym z niezależnych, choć w jego obecnym obecnym ugrupowaniu kolejne jego awanse są prawie pewne.

Prezes Rady Ministrów powołał Pana Łukasza Schreibera, posła na Sejm VIII kadencji, na sekretarza stanu w Kancelarii Prezesa Rady Ministrów.

Nowy sekretarz stanu w KPRM jest absolwentem Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Toruniu, a także Wydziału Administracji i Nauk Społecznych Uniwersytetu Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy. W przeszłości był także samorządowcem – pełnił funkcję Radnego Miasta Bydgoszczy. Od 2015 roku Łukasz Schreiber jest posłem na Sejm RP. Przed powołaniem na sekretarza stanu w KPRM, w Sejmie pełnił m.in. funkcję wiceprzewodniczącego Komisji Kultury Fizycznej, Sportu i Turystyki, członka Komisji Finansów Publicznych oraz przewodniczącego podkomisji stałej do monitorowania systemu podatkowego. Był także członkiem Komisji Odpowiedzialności Konstytucyjnej oraz Komisji Nadzwyczajnej do rozpatrzenia projektów ustaw z zakresu prawa wyborczego.

bydgoszcz.uw.gov.pl