Przedstawiciel znanej sieci handlowej jest zainteresowany Tucholą!

Tucholan oraz mieszkańców powiatu powinna ucieszyć informacja, że w naszym mieście, być może, powstanie nowy market, tym razem długo wyczekiwany – LIDL.

Firma ponownie dokonuje rozeznania na naszym terenie i z uwagą przygląda się rynkowi, który u nas jest wyjątkowo specyficzny. O ile w większych miastach i miasteczkach nie ma z  tym większych problemów, tak u nas analizy trzeba skorygować, o miejscowości przyległe, których mieszkańcy zaopatrują się właśnie w Tucholi.

Lokalizacja? Znamy, ale tutaj w części musimy zachować dyskrecję, ale rozważane będą dwa punkty, o ile specjaliści od marketingu dojdą do wniosku, że powstanie nowej placówki ma sens.

Z naszych obserwacji wynika, że ta, konkretna marka proponuje zdecydowanie najbogatszy i jakościowo najwyższy asortyment, dostępny w sieciach wielkopowierzchniowych. Oczywiście, ucierpią okoliczni sklepikarze, chyba, że jedna z lokalizacji stanie się również wygodną dla mieszkańców tej części Tucholi, gdzie sieć handlowa jest szczątkowa, a jest taka i to od lat!

____________________

Fot. Portal Komunalny