RESTAURACJA „W BORACH” – nową gwiazdą na firmamencie powiatowej gastronomii?

Zawsze cieszymy się z tego, kiedy nasze Bory wzbogacają swoją ofertę o nowe restauracje, bary, knajpki. Ważne jest, by nie wiało od nich kulinarną i „otoczeniową” nudą. I chyba mamy wreszcie coś oryginalnego!

Budynek wygląda jak dworek, kiedyś to miejsce przypominało manufakturę w której produkowano drewniane palety. Dłuższy czas  nic się tutaj nie działo,aż wreszcie ruszyła budowa ciekawego obiektu. Budynek ma budowę szkieletową, wykonano go z drewna, reszta to już zdobycze XXI wieku. Obiekt jest okazały i znajduje się tuż przy wjeździe do Żalna ( patrząc od Tucholi).

Jest charakterystyczny, bo chronią go wyrzutnie rakiet, działa, a w pogotowiu zdają się być inne pojazdy wojskowe, które doskonale znamy z wielu pokazów i prezentacji. Nikt z gości się nie pomyli i z ciekawości wstąpi do nowej restauracji W Borach.

Właściciele firmy, Państwo Grażyna i Mariusz Pietrzykowie, świetnie przygotowali się do sezonu, ale teraz czeka ich naprawdę ciężkie zadanie – zadowolenie wysublimowanych podniebień swoich klientów. Wkrótce odwiedzimy to miejsce i opowiemy o menu, które zapewne będzie również zachętą, do poznania naszych borów od strony… kulinarnej.

Z jednej strony cieszymy się z tego, że powstaje nowy biznes w tej malowniczej, kwiatowej wsi, a z drugiej strony ubolewamy, że inna restauracja, właśnie trafiła do sprzedaży, szuka nowego właściciela.