SEZON ROZPOCZĘTY ZAPRASZAMY na lubiewskie KORTY TENISOWE

Gmina Lubiewo dysponuje dwoma pełnowymiarowymi kortami wraz z zapleczem.

Korty Tenisowe znajdują się w Lubiewie (pow. tucholski) przy ul. Wincentego Witosa (53°27’45.6″N 18°00’56.3″E) – ok. 50 km od Bydgoszczy, 35 km od Świecia nad Wisłą, 20 km od Tucholi, 30 km od Koronowa. Jest to idealna lokalizacja do gry dla tenisistów z okolic, a także spędzających wolny czas w Borach Tucholskich oraz nad Zalewem Koronowskim, a przede wszystkim dla mieszkańców gminy. W skład obiektu wchodzą: – 2 korty o nawierzchni z mączki ceglanej, usytuowane wzdłuż osi północ – południe, ogrodzone stalową siatką,  budynek socjalny, ściana treningowa o długości  9 m, wysokości 4m i 25 cm grubości, parking. Obok kortów znajduje się  podwórko Nivea – miejsce zabaw dla dzieci i młodzieży!

Z obiektu korzystać mogą szkoły, organizacje społeczne, zakłady pracy i osoby prywatne po uprzednim uzgodnieniu terminu z zarządzającym.

Korty tenisowe są czynne w godzinach: Poniedziałek – Sobota: 08:00 – 22:00, Niedziela: 10:00 – 20:00.

Gminne korty w Lubiewie można wynajmować u nadzorującego kortami Pani Aliny Borchacz zamieszkałej
w Lubiewie, ul. Lipowa 8, nr tel. 698 702 944.

Korty tenisowe są czynne w godzinach: poniedziałek – sobota: 08:00 – 22:00, niedziela: 10:00 – 20:00.

Serdecznie zapraszamy!

Mat. Paulina Ciepluch