Spółdzielcza Mleczarnia Spomlek odniósła kolejny sukces!

Tym razem Ser Mleczny zdobył nagrodę Perły Rynku FMC, trudno nadążyć za sukcesami naszych Przyjaciół ze Spomleku. Co ciekawe, na tucholskim rynku produktów tej firmy praktycznie nie ma, dlaczego?

Brąz w kategorii „Nabiał” dla Sera Mlecznego od Serenady to znakomite wyróżnienie w na tle 54 produktów spożywczych ocenianych na podstawie badań  Perły Rynku FMCG 2017 i Perły Rynku Kosmetycznego 2017.

Gala wręczenia nagród Perły Rynku FMCG odbyła się 6 czerwca w Pałacu Sobańskich w Warszawie. Uroczystość zorganizowano z wielkim rozmachem, a gościli na niej właściciele firm, dyrektorowie, członkowie zarządów i managerowie.

Dla naszej firmy szczególnie ważne jest to, że  nagrody są przyznawane są na podstawie opinii osób ściśle związanych z handlem i dystrybucją – mówi Paweł Gaca, v-ce prezes Spomleku –  Produkty zostały osobiście  sprawdzone przez jury.Oceniano nie tylko smak, ale także jakość wykonania, atrakcyjność opakowania, a nawet komunikację marki z odbiorcami. Jesteśmy ogromnie dumni, że Ser Mleczny okazał się produktem wyjątkowym pod każdym względem – dodaje Gaca.

Ser Mleczny to wyjątkowy produkt serowarski, który charakteryzuje się łagodnym i kremowym smakiem. Każdy jego kawałek to zdrowa porcja białka oraz witamin!

Jest to ser  w 100 % zdrowy, ponieważ nie zawiera w swoim składzie żadnych konserwantów ani barwników. Ponadto pozbawiony jest laktozy i jest odpowiedni dla wegetarian. Niemal 100% jego składu  to mleko. Czysta etykieta tego sera to tylko trzy składniki: mleko, bakterie fermentacji mlekowej oraz sól. Tak prosty skład  gwarantuje naturalność i klasyczny, tradycyjny smak produktu, a jednocześnie jego wysokie walory zdrowotne i odżywcze.

Ceniony jest  przez matki, które wybierają go dla swoich dzieci jako doskonały składnik kanapek, dań na ciepło, jak również zdrowych przekąsek. Ser Mleczny jest doskonałym produktem dla osób dbających o zdrowy styl życia.

Mat. nadesłane.