Spotkanie noworoczne w tucholskim oddziale Zrzeszenia Kaszubsko-Pomorskiego

Tradycyjnie, tym razem w sobotę 12 stycznia członkowie tucholskiego oddziału Zrzeszenia Kaszubsko-Pomorskiego wzięli udział w Spotkaniu Noworocznym, które odbyło się w świetlicy Spółdzielni Mieszkaniowej Lokatorsko – Własnościowej w Tucholi.

Spotkanie poprowadził Jerzy Ollick, prezes oddziału, które rozpoczęło się radosnym występem Zespołu „Młodzi Borowiacy” działającym przy Szkole Podstawowej nr 3 im. Mikołaja Kopernika w Tucholi.Wspólnie też śpiewano kolędy i popularne piosenki kaszubskie, przy akompaniamencie akordeonu, a świątecznie zastawiony i udekorowany stół sprawił nastrój rodzinnych kaszubskich  Godów. Złożono sobie wzajemnie życzenia serdeczności i wszelkiej szczodrości na 2019 rok. Odczytano też nadesłane życzenia świąteczne i noworoczne. Spotkanie było również okazją do podsumowania działalności w 2018 r., która obfitowała w wiele atrakcyjnych wydarzeń kulturalnych oraz snuto plany na bieżący rok.

Mat. nadesłane.