Stalowe Anioły dla najlepszych w pomocy społecznej, wśród nich jest również TUCHOLANKA!

Uroczystość wręczenia nagród zarządu województwa dla osób wyróżniających się w pomocy społecznej odbędzie się dzisiaj (21 listopada) w Centrum Sztuki Współczesnej „Znaki Czasu” w Toruniu. W tym roku statuetki „Stalowego Anioła” i nagrody finansowe otrzymało z rąk marszałka Piotra Całbeckiego oraz radnych województwa Przemysława Przybylskiego i Jana Wadonia 12 osób i 2 zespoły.

– Nasze nagrody to wyraz uznania za osiągnięcia oraz postawy rzetelności i ofiarności pracowników pomocy społecznej i wolontariuszy, wszystkich zajmujących się pomocą potrzebującym. Doceniamy ich poświęcenie i zaangażowanie w realizację przedsięwzięć służących rozwiązywaniu lokalnych problemów społecznych – mówi marszałek Piotr Całbecki.

Przyznając doroczne wyróżnienia promujemy najciekawsze i najbardziej wartościowe inicjatywy i projekty, dzięki którym osoby potrzebujące otrzymują pomoc. Nagrody przyznawane są między innymi za podnoszenie standardów jakości usług instytucji pomocy społecznej, tworzenie rozwiązań w zakresie opieki nad dzieckiem i rodziną, wdrażanie projektów aktywizujących lokalną społeczność oraz wspieranie i upowszechnianie wolontariatu. W tym roku samorząd województwa przyznał nagrody, a także statuetki „Stalowego Anioła” 12 osobom oraz 2 zespołom. Wśród wyróżnionych nagrodą indywidualną są miedzy innymi: Wiktor Szymański, społecznik ze Ślesina, Grzegorz Gereluk, nauczyciel w Zespole Szkół im. Ziemi Kujawskiej w Dąbrowie Biskupiej oraz Anna Toby, kierownik Powiatowego Centrum Pomocy Rodzinie w Tucholi. Wśród nagrodzonych zespołów są pracownicy Stowarzyszenia Dzieciom i Młodzieży „Wędka” im. Każdego Człowieka w Toruniu oraz Fundacji „Samotna Mama” z Włocławka.Pełna lista nagrodzonych tutaj Uroczysta gala organizowana w ramach obchodów Dnia Pracownika Socjalnego odbyła się 21 listopada (godzina 11) w Centrum Sztuki Współczesnej „Znaki Czasu” w Toruniu. Oprawę artystyczną zapewnił Michał Hajduczenia z zespołem.

O ubiegłorocznej gali wręczenia nagród „Stalowy Anioł” tutaj
_______________________