Światowa Organizacja Zdrowia bije na alarm – 85% tamponów zawiera rakotwórczą substancję!

To skandal na niewyobrażalną skalę, temat skutecznie zamiatany jest przez prawie wszystkie media, jednak nie nasze, więc ostrzegamy! Materiał szczególnie ważny dla naszych pań. Ostatnio Światowa Organizacja Zdrowia przyznała, że glifosat jest najpopularniejszym herbicydem na świecie, który jest czynnikiem rakotwórczym dla ludzi.

Najnowsze badania na Uniwersytecie La Plata wykazały, że aż 85% produktów bawełnianych, takich jak gaza, waciki, tampony i chusteczki, zawierają glifosat. Jest to organiczny związek chemiczny z grupy fosfonianów. Jest aktywnym składnikiem niektórych nieselektywnych herbicydów i jest rakotwórczy.

Sprawa ujrzała światło dzienne po aferze w którą uwikłała się firma o działalności której ostrzegaliśmy przed wielu laty. Wreszcie w jej sprawie mamy precedens, poszkodowanemu obywatelami firma musi wypłacić aż 300 mln dolarów.

Kolejnym skandalem jest to, że niektóre koncerny medyczne celowo działają na szkodę obywateli, tym razem poszkodowane są kobiety. Oczywiście ma to związek z ich dalszym leczeniem – „biznes” musi się kręcić. Całość ma charakter działań z premedytacją.