Szarża pod Krojantami zbliża się dużymi krokami! Odezwa organizatorów – TUCHOLSKA OFICYNA KULTURALNA I SPOŁECZNA / TOKiS – PRESS

Szarża pod Krojantami zbliża się dużymi krokami! Odezwa organizatorów

Szanowni Państwo, Koledzy Kawalerzyści!

#szarżapodkrojantami2018 – W tym szczególnym roku 100 – lecia świętowania odzyskania przez Polskę Niepodległości spotkamy się pod Krojantami.

Zapraszamy wszystkich kawalerzystów, abyśmy wspólnie konno lub pieszo upamiętnili 100 letnią rocznicę Niepodległości Polski właśnie uczestnicząc w widowisku historyczno – militarnym pt. Szarża pod Krojantami-2018. Sformujmy wspólnie Szwadron 100 lecia Niepodległości – zapraszamy wszystkich tych, którzy z tej okazji chcą zademonstrować najlepsze tradycje kawaleryjskie uczestnicząc w widowisku, musztrze konnej szwadronu i wspólnej defiladzie koni, współczesnych pojazdów bojowych Wojska Polskiego – Rosomaków i czołgów PT91, które będą elementem pokazu dynamicznego razem ze śmigłowcami z 25 Brygady Kawalerii Powietrzne. Będzie to niespotykana w Polsce defilada.

Nie ma żadnych ograniczeń co do przynależności organizacyjnej – wszystkich po kawaleryjsku przywitamy.
ZAPRASZAMY do Krojant w dniu 2 września 2018 r. i prosimy o rozsyłanie tej informacji Waszym przyjaciołom i znajomym. Z góry dziękujemy!

ZGŁOSZENIA MOŻNA KIEROWAĆ na adres e-mailowy: szarzapodkrojantami1939@wp.pl lub na numer tel.: 696-275-301.