Top Inwestycje Komunalne 2019, czy Tuchola weźmie udział w tym konkursie?

Wbrew pozorom, nasze miasteczko ma się czym pochwalić i choć do pełnej przebudowy lokalnej oczyszczalni ścieków jeszcze daleko, mamy znakomity obiekt pn. Ripok. Potrzeb mamy bez liku, a teraz zarysowała się pewna szansa.

PortalSamorzadowy.pl wraz z Europejskim Kongresem Gospodarczym ogłaszają 8 edycję konkursu Top Inwestycje Komunalne. Zgłosić się może każdy samorząd, każda spółka komunalna. Inwestycje lokalne są dla nas ważne niezależnie od profilu inwestora i sposobu sfinansowania. Naszym celem jest pokazanie skali inwestycji komunalnych oraz ich prorozwojowego efektu dla gospodarki, regionu i mieszkańców.

Nagrodzonych zostanie do 10 inwestycji komunalnych z całej Polski prowadzonych przez samorządy lub podmioty, w których mają one udziały, ewentualnie realizowanych przez prywatne spółki, które po prywatyzacji wykonują zadania władzy lokalnej, np. w zakresie gospodarki komunalnej.

Tegoroczna edycja konkursu dotyczy inwestycji oddanych do użytku w 2018 r. lub zrealizowanych w co najmniej 50 proc. (na dzień 31 grudnia 2018 r.).

Więcej informacji o konkursie dostępnych jest na stronie oraz w regulaminie. Zgłoszenia inwestycji kwalifikujących się do konkursu należy przesyłać do 4 marca 2019 r.

Listę zwycięzców ogłosimy i wręczymy im statuetki podczas uroczystej gali w trakcie XI Europejskiego Kongresu Gospodarczego w Katowicach, który odbędzie się 13-15 maja 2019 roku.

Mat.nadesłane.

Follow by Email