Tuchola: PEPCO wchodzi w opłotki marketu POLO – TUCHOLSKA OFICYNA KULTURALNA I SPOŁECZNA / TOKiS – PRESS

Tuchola: PEPCO wchodzi w opłotki marketu POLO

Kolejny sklep sieciowy wpełza na tucholski rynek i bynajmniej nie chodzi tutaj o Plac Wolności, a o market POLO przy ulicy Warszawskiej w Tucholi. Obecnie, wejście do POLO przypomina krajobraz iście księżycowy, a to za sprawą prac ziemnych, które wędrują pełną parą, po lokalnym… parkingu. Najbardziej ucierpi wnętrze olbrzyma. Przeprowadzka czeka jedną z lepszych aptek w Tucholi – obsłudze szczerze współczujemy.

Co otrzymamy w zamian my, naiwni klienci? Niewiele, kolejny sklepik w którym ceny są mocno dyskusyjne,choć będzie można się tam zaopatrzyć w towary, które w sklepach prywatnych są z gatunku tych, których nie ma, bo… „panie nie idą”, jak mówią ekspedientki, które nastawiono wyłącznie na generowanie zysków dla ich właścicieli (oczywiście sklepów), a nie na światowe trendy zaklęte w tucholskiej rzeczywistości. W PEPCO też nie będzie ich w nadmiarze, ale z pewnością będzie gwarno i wesoło, przez przynajmniej… tydzień. Później wszystko wróci do normy, czyli pełny zastój z braku pieniędzy u lokalnej klienteli.

__________________