Tuchola: Pomarańczowy i malinowy… raj

„Basztowa” – najlepsza kawiarnia w mieście już nie istnieje i odczuwamy jej brak, jednak jest wreszcie godne miejsce, które z powodzeniem wypełnia tę lukę.

Doskonałą kawa zdaje się uzupełniać przebogatą ofertę innych smakołyków, a przemiłe panie, które tam pracują, zdają się przychylać klientom nieba. Jeżeli niebo, to oczywiście raj a taki właśnie odnaleźliśmy tam dzisiaj. Mówiąc precyzyjniej – pomarańczowy raj i znakomity deser malinowy,   którego nazwa jest inna, ale my uznaliśmy, że malinowy raj jest jedyną słuszną. Wyborny smak łączy się z jakością, innymi słowy, składniki z których sporządzono te znakomite desery lodowe,  są dalekie od aromatyzowanych świństw, które prócz rozstroju żołądka, doprowadzają konsumenta do czarnej rozpaczy.

Śmietana jest śmietaną, czekolada tylko najwyższej jakości, a lodowy sorbet zwyczajnie powala na kolana. Maliny są świeże, idealnie podgrzane, a ich smak znakomicie równoważą lody waniliowe. Ta kawiarnia w pełni zasługuje na najwyższy laur, obecnie w naszym mieście nie ma innego miejsca z tak znakomitym asortymentem.

Brawo!

____________________