Tuchola: Wybitny lekarz spotkał się z rodzicami

Stowarzyszenie Via Natura z Tucholi przyzwyczaiło nas do niekonwencjonalnych spotkań z ciekawymi ludźmi. Tym razem w ostatnią sobotą (17.04), jak zawsze w Tucholskim Ośrodku Kultury, dzięki Stowarzyszeniu, gościem tucholan był ktoś wyjątkowy – wybitny lekarz-laryngolog, audiolog, foniatra, ceniony specjalista i wyjątkowy Człowiek dr KAROL MYSZEL – jak pisze o Nim prezes Via Natury – pani Halina Janowska – Giłka.

Rozpoczęcie spotkania zaplanowano na godzinę 11-stą, jednak nikt się nie spodziewał, że będzie miało tak wyjątkową oprawę. Występ znanego i cenionego zespołu „Wiolinki” – (SP1 Tuchola) wpierw zaskoczył, a później zachwycił wszystkich. Były podziękowania dla opiekuna grupy, ciepłe słowa, kwiaty i wielki kosz słodyczy dla młodych artystów.

Drugą część spotkania w całości wypełnił kapitalny wykład Gościa. To niezwykła umiejętność, pan Doktor w sposób bardzo przystępny, wręcz obrazowy, przedstawił zebranym rodzicom najczęstsze problemy zdrowotne, z którymi przy wychowaniu dzieci, często trzeba się zmierzyć. Objawy, przebieg chorób, wreszcie metody postępowania w ich trakcie, leczenie, tak ważnych słów nie często można wysłuchiwać, od zabieganych na co dzień lekarzy.

Tym bardziej cenne było sobotnie spotkanie. Pan doktor Myszel ma cierpliwość i  łatwość nawiązywania kontaktu z zebraną publicznością, to musiało zaowocować dialogiem. Z pewnością rodzice zdobyli niezwykle cenną wiedzę, która przyda się w ich codziennym życiu.

Świetnie zorganizowane spotkanie w miłej, ciepłej oprawie, przy kawie, słodyczach, pośród pięknych tulipanów. Wstęp był wolny, a atmosfera domowa.

Brawo Via Natura!

CAM01466.jpgCAM01474.jpgCAM01482.jpgCAM01490.jpgCAM01493.jpgCAM01499.jpgCAM01504.jpgCAM01509.jpgCAM01517.jpgCAM01519.jpg

_____________________________________

Fot. wprowadzająca Facebook – profil spotkania