Tuchola wzbogaciła się o nową, renomowaną księgarnię na miarę XXI wieku!

BookBook to ogólnopolska sieć 88 księgarń z centralą w Warszawie, teraz jedna z nich działa przy ulicy Świeckiej w Tucholi, tuż obok kościoła pw. Bożego Ciała! Jest obszerna, ma piękny wystrój i klimat. Gigantyczny asortyment przyciąga jak magnes, wreszcie Tuchola doczekała się prawdziwego domu książki, po latach wyjątkowej posuchy.

Kiedy wchodzi się do tej księgarni, choć przez chwilę można zapomnieć o tym, co dzieje się po drugiej stronie drzwi. Piękne uśmiechy pań dbających o to, aby klient wybrał to, czego potrzebuje, dopełnia wszystkiego. Pomimo chłodnego przyjęcia przez władze miasta, kupujący już są i mają w czym wybierać.

BOOKBOOK to nie tylko książki w tradycyjnej formie , to księgarnia na miarę XXI wieku, a to zobowiązuje. Audiobooki, e-booki, multimedia, wspaniałe zabawki, artykuły papiernicze i podręczniki, teraz w zasięgu ręki lokalnego klienta. A jeżeli czegoś zabraknie, miłe panie sprowadzą to w oka mgnieniu. Takie podejście do klienta wywołuje na jego twarzy szeroki uśmiech.

Nowa księgarnia ma ambitne plany, będzie można tutaj wziąć udział w spotkaniach autorskich, a to już całkowite novum. Właśnie tego nam brakowało, spotkania z autorem książki, możliwość rozmowy z nim, wysłuchania kulis powstania dzieła i oczywiście zdobycie autografu. Taki tom to nie tylko ozdoba, ale cenna zdobycz dla bibliofila.

Kto wie, może w tym salonie pojawi się też możliwość wysłuchania i kupna utworów muzycznych? Warto puścić wodze fantazji. Tuchola nie chce być prowincją, chce powiewu wielkiego świata, BOOK BOOK jest tego pierwszym sygnałem.

Wspaniale! Dzielnej firmie życzymy wyłącznie powodzenia, a to mierzy się obopólnymi korzyściami.

_______________________________