Tucholski Zakład Aktywności Zawodowej otrzymał CERTYFIKAT! – TUCHOLSKA OFICYNA KULTURALNA I SPOŁECZNA / TOKiS – PRESS

Tucholski Zakład Aktywności Zawodowej otrzymał CERTYFIKAT!

Wczoraj w Toruniu wręczono tucholskiemu ZAZ-owi certyfikat potwierdzający prawo do posługiwania się15439989_729122727237576_3442417918808378780_n promocyjnym znakiem jakości „zakup prospołeczny”. Cel jego istnienia jest bardzo prosty. Z jednej strony daje on klientom szansę kupowania produktów i usług ekonomii społecznej, a tym samym dokonywania ważnych społecznych działań.

Takie prospołeczne zakupy pozwalają przy okazji codziennych wydatków, podejmować decyzje na rzecz ludzi potrzebujących, walczących o swoją samodzielność życiową i zawodową. Z drugiej strony certyfikowane podmioty ekonomii społecznej muszą dbać o jakość i konkurencyjność. Decyzja o zakupie ich produktów i usług wynika z potrzeb klienta i jakości oferty, zaś aspekt społeczny jest i powinien być dodatkowym bodźcem.

Gratulujemy!

____________________