UWAGA! To mogą być oszuści! Nasza Czytelniczka ostrzega!

Do naszej redakcji nadszedł list od mieszkanki jednej z pobliskich wiosek. Dzięki swojej ostrożności, być może, nie padła ofiarą spryciarzy, szukających łatwego zarobku.

Ledwie  ucichły echa oszustów, którzy próbowali na naszym terenie zastosować słynną metodę „na wnuczka”, a już pojawili się domokrążcy obiecujący „gruszki na wierzbie”.

Poznajmy treść listu naszej Czytelniczki.

Dzień dobry! Piszę do Państwa z prośbą ostrzeżenia ludzi – myślę, że mieszkańców powiatu. Właśnie miałam dziwną wizytę. Przyjechało do mnie dwóch panów. Jeden został w samochodzie drugi wysiadł. Opowiadał pięknie o tym ze nowa firma (nie podał żadnej nazwy) będzie otwierać sklep ze sprzętem AGD w Tucholi przy ul. Świeckiej i w Chojnicach. Mówił ze nie stosują reklam ani ulotek tylko rozdają sprzęt „szczęśliwcom”. Mieszkam w Bladowie. Pan powiedział, że sklep zapewnił 10 sprzętów dla mojej wioski i oczywiście byłam tą szczęściarą!

Na kilometr pachniało to oszustwem! Żaden sklep nie rozdaje przecież sprzętu… co innego jak byłby to producent, ale sklep??? Panu oczywiście podziękowałam i oddelegowałam go za bramę. Teraz myślę ze mogłam zrobić inaczej. Chciałabym zobaczyć papiery jakie trzeba podpisać. Pewnie jest to piękny produkt na długie i wielkie raty… Wiem że jeździli po innych wioskach również.

Ostrzeżmy mieszkańców… Teraz tylu oszustów. A Państwo mają szeroki zasięg. Liczę na zainteresowanie tematem. Pozdrawiam!

Dziękujemy za informację i uczulamy naszych Czytelników na to, aby zachować czujność i zdrowy rozsądek. Dodatkowo, pod żadnym pozorem nie dopuszczajmy do naszych domostw ludzi, których nie znamy. Warto też zaopatrzyć się w środki, które zapewnią nam bezpieczeństwo. Tam, gdzie podejrzewamy niecne zamiary wobec nas, informujmy o sprawie policjantów, z pewnością ułatwi im to pracę.