„Uważaj, drogowcy! Nie denerwuj ich!

Panie, panowie, na ulicy Piastowskiej w Tucholi na naszych oczach dokonał się cud! Czy to pod wpływem naszych zdjęć sprzed dwóch tygodni, gdzie pokazaliśmy „wspaniale” wyrwy w jezdni?

***

Cóż stanowić mogą zaledwie dwa tygodnie, dla bezmiaru naszego, szoferackiego szczęścia, wobec załatanych dziur, prawda? Aż serce rosło, dzisiaj nie ubijano masy bitumicznej „gumiakiem”, nie ugniatano jej kołami traktora z przyczepą, była uczciwa praca. Co się stało?

Czy drogowi lenie i obiboki dostali wreszcie reprymendę od swoich zwierzchników? A może…, wreszcie zwolniono „tamtych”, a zatrudniono uczciwych? No dobrze, przecież nie jesteśmy ślepi, widzimy, że to inna firma ze sprzętem, który dość groteskowo wygląda w otoczeniu uszkodzeń jezdni przy Piastowskiej. Która? Niech żyje PK! Lepiej późno, niż wcale, a wdzięczność nasza nie będzie miała granic, aż do następnego razu, kiedy ktoś w swoim bolidzie straci koło, zawieszenie, a być może całe podwozie w innym równie atrakcyjnym dla obiektywu kamery miejscu.

(m)

Fot. K.