W Tucholi będziemy dyskutować z Belgami w sprawie kolei?

Nie, to nie jest żart, ze Starostwa Powiatowego w Tucholi przywędrował do naszej skrzynki list, o niezwykle interesującej treści.

Szanowni Państwo.

Uprzejmie informuję, że w związku z realizacją przez TPF sp. z o.o. projektu pn. Opracowanie dokumentacji przedprojektowej dla projektu „Prace na pozostałych liniach kolejowych należących do alternatywnego ciągu transportowego Bydgoszcz – Trójmiasto i liniach stycznych oraz chojnickim węźle kolejowym” odbędzie się spotkanie w dniu 5 marca br. o godz. 12.00 w Książnicy Tucholskiej, ul. Pocztowa 7b. Spotkanie ma na celu poznanie oczekiwań interesariuszy w stosunku do infrastruktury kolejowej, rynku usług transportowych oraz planów w zakresie wykorzystania tej infrastruktury po zrealizowaniu projektu na analizowanym obszarze. Podczas spotkania zostaną zebrane zaktualizowane opinie na temat istniejącej infrastruktury kolejowej i oferty przewozowej, problemy oraz ewentualne potrzeby infrastrukturalne i przewozowe.

Zenon Poturalski

Wicestarosta Tucholski

***

Publikujemy stosowny fragment dokumentu, ponieważ nie dostarczono nam go w pełnej wersji, co widać w treści.

Kim, lub czym jest TPF Sp.z.o., wie ktoś? Prawdopodobnie nawet tucholscy urzędnicy nie do końca wiedzą z kim mają do czynienia, bo witryna internetowa firmy jest w prawie wszystkich językach z wyjątkiem polskiego.

Firma TPF Sp. z o.o. (do dnia 31.08.2011r. pod nazwą E&L Architects Sp. z o.o.) powstała w Warszawie w roku 1994. Spółka jest własnością Belgijskiej firmy TPF S.A. z siedzibą w Brukseli.

Od stycznia 2001 r. firma jest członkiem międzynarodowej grupy TPF zrzeszającej biura projektowe, inżynieryjne i konsultingowe z Algierii, Angoli, Belgii, Brazylii, Ekwadoru, Francji, Hiszpanii, Indii, Luksemburgu, Maroko, Panamy, Polski, Portugalii, Rumunii, Senegalu, Tunezji i Ukrainy. Obecnie filie i oddziały Grupy TPF obecne są w 46 i działają w sumie w 64 krajach. W firmach grupy TPF pracuje ponad 4250 projektantów, inżynierów i konsultantów prowadzących projekty na całym świecie.

Grupa TPF jest jednym z najszybciej rozwijających się doradców w zakresie inżynierii, architektury i zarządzania. Strategia Grupy TPF opiera się na rozwoju trzech głównych jednostek:

• Inżynieria i doradztwo;
  • Realizacja i obsługa sektora wodnego oraz energetycznego;
  • Generalne wykonawstwo.

Nic dodać, nic ująć, wnioski każdy wyciągnie sobie sam…

(mrf.)

el-architects.pl