WSPIERAJMY MAŁE SKLEPIKI! Nowa akcja TOKiS – PRESS

TOKiS – PRESS był i jest zawsze blisko mieszkańców, to w końcu wasze bezpieczne miejsce, gdzie nasi Redaktorzy z przyjemnością Was wysłuchają i nie tylko.

Od wielu lat stoimy przed wyborem, gdzie kupować? Mamy spory wybór placówek handlowych. Większość z nas już go dokonała i dokonuje zakupów w sieciówkach, a wśród nich poczesne miejsce zajęły markety. Tuchola nie jest wyjątkiem. My jednak proponujemy chwilę refleksji i powrót do wydarzeń sierpniowych ubiegłego roku, kiedy większość marketów zamknięto z prostej przyczyny  kataklizm, który przewalił się przez nasz region spowodował długą przerwę w zasilaniu.

Wedy wielkie sieciówki okazały swoją słabość – zamknęły podwoje przed zdziwionymi nosami swoich klientów. Okazało się, że z odsieczą nadeszły te małe i zapomniane sklepiki, które zamiast wspierać, często wyśmiewamy i krytykujemy za towar i ceny. To właśnie ich właściciele jako pierwsi uruchomili generatory prądu i pracowali bez wytchnienia do ostatniego klienta!!!

W chwilach krytycznych, tylko dzięki nim, mogliśmy zaopatrywać się w artykuły pierwszej potrzeby, wielcy zawiedli. Drobni handlowcy często ryzowali przez Urzędem Skarbowym, dokonując sprzedaży na tzw. „zeszyt”, bo bankomaty również nie działały. Klasa, zaufanie, uczciwość, piękne cechy.

Nikt im za to nie podziękował, ale teraz  to się zmieni, ponieważ nasza redakcja docenia starania drobnych sklepikarzy, którzy by przetrwać, walczą każdego dnia. Niektórzy robią to skutecznie od lat!

Właśnie dla Was mamy propozycję, pochwalcie się na naszych elektronicznych łamach swoim biznesem, zachęcając klientów do zakupów właśnie u Was. My oczywiście troszeczkę w tym wszystkim pomożemy.

Dobre, bo MAŁE, POLSKIE I TUCHOLSKIE!

Zaproście nas, nasze kamery są do Waszej dyspozycji – tokistuchola@gmail.com

ZAPRASZAMY DO WSPÓŁPRACY !

(RED.)

Fot. kadr „Świat w/g Kiepskich” odc. „Kobieta za ladą”.