Produkty spożywcze tematem konferencji i konkursu
2 min read

Konkurs, który przyczynia się do zachowania dziedzictwa kulinarnego i kulturowego Pomorza i Kujaw, zostanie przeprowadzony w dwóch kategoriach:
- zakłady przetwórcze przemysłu rolno-spożywczego,
- restauracje.
Do konkursu zgłaszane są produkty odpowiadające standardom europejskim i charakteryzujące się najwyższą jakością. Konkurs wskazuje konsumentom produkty, które warto wybrać spośród szerokiej oferty artykułów dostępnych na sklepowych półkach.
Spośród produktów zgłoszonych do konkursu przez producentów branży rolno-spożywczej i gastronomicznej z terenu województwa kujawsko-pomorskiego, komisja konkursowa wyłoni trzy najlepsze produkty. Laureaci zostaną nagrodzeni statuetkami, a zwycięzca dodatkowo będzie miał możliwość ekspozycji nagrodzonego produktu na stoisku promocyjnym województwa kujawsko-pomorskiego podczas Targów Grüne Woche 2014 w Berlinie.
Uroczystość ogłoszenia wyników konkursu nastąpi podczas wystawy produktów zgłoszonych, 14 listopada (początek o godz. 16:00) w Centrum Konferencyjnym Daglezja w Przysieku pod Toruniem.
Konferencja oraz konkurs stanowią realizację planu działania Sekretariatu Regionalnego Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich Województwa Kujawsko-Pomorskiego, a organizacja tych przedsięwzięć jest dofinansowana ze środków pomocy technicznej Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich 2007-2013.
- Program konferencji tutaj.
(red.)