Szymon Woźniak promuje Powiat Tucholski

13 lutego 2017 roku Starosta Tucholski Michał Mróz podpisał umowę sponsoringu na 2017 rok z Szymonem Woźniakiem – pochodzącym z Tucholi pierwszoligowym zawodnikiem żużlowym.

Współpraca Powiatu Tucholskiego z Szymonem trwa już od wielu lat, powiat wspierał tego niezwykle utalentowanego młodego człowieka jeszcze w czasach, gdy jako junior stawiał on pierwsze kroki w swojej karierze. Dzisiaj, jako zawodnik Betard Sparta Wrocław walczy on o mistrzostwo naszego kraju – nie zapominając o swoich tucholskich korzeniach.

Na spotkaniu z Zarządem Powiatu Tucholskiego Szymon rozmawiał nie tylko o sposobach promocji naszego powiatu, ale też zapraszał – szczególnie młodzież – do przyjazdu na mecze, w których startuje. Zapowiedział on swój przyjazd do Tucholi – wraz z motorem – by zaprezentować choć odrobinę sportowego ducha i opowiedzieć o swojej karierze.

Cieszymy się, że ten odnoszący ogromne sukcesy zawodnik nadal pozostał skromnym, sympatycznym człowiekiem związanym emocjonalnie z naszym powiatem. Życzymy mu dalszych sukcesów i czekamy na kolejne odwiedziny.

___________________

tucholski.pl